Historia

Jag är en 36-årig inbiten flugfiskare från Göteborg. Fiskat har jag gjort sedan födseln tack vare min far och farfar som tidigt tog mig med på fisketurer.

I 13-årsåldern köpte jag mitt första flugspö. Ett SAGE GIII i klass 5 som fortfarande är i min ägo. Det spöt har varit med mig på otaliga resor i de svenska fjällen och bänt upp fisk vid Tjirtjam, Taivek, Tjounajokk och Tertojokka i Kaitums vattensystem, men det har också varit med ännu längre norrut vid Råstojaure och Gobmejaure. Det har bl a öring från Storåns källflöden på sitt samvete samt vild regnbåge/öring/Coho salmon i Alaska. Man kan lugnt säga att det spöt har en själ. Det bär på hela min historia som flugfiskare. Nu på senare år används det dock mest till havsöringsfisket längs västkusten när det inte blåser för mycket samt lite nattfiske i Surna efter samma art. Spöt är ovärderligt och vårdas ömt. 

Nuförtiden ägnas dock i princip all fisketid till jakten på den blanka laxen och den storvuxna havsöringen.

Jag har de senaste 10 åren blivit Salmoniserad. Inget fiske slår jakten efter det atlantiska silvret. Inget fiske ger samma belöning när det väl stämmer. En gång laxflugfiskare – Alltid laxflugfiskare. Till detta fiske använder jag Guideline LeCie spön och Danielsson rullar samt klumpar från Rio och Guideline.

 På den här bloggen kan du följa mina vänners och min egen jakt på lax och havsöring i Sverige, Norge och Skottland. I Örekilsälven, Säveån, Viskan, Ätran, Mörrumsån och Emån. I Surna, Orkla och Gaula. Samt i River Dee – The queen of flyfishing rivers.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s